Φροντίδα κοσμημάτων

Για τα κοσμήματά μας, εκτός από ημιπολύτιμες πέτρες, χρησιμοποιούμε μέταλλα όπως ασήμι 925° και ορείχαλκο. Η ιδιαίτερη λάμψη του κάθε κοσμήματος, οφείλεται στην επιμετάλλωσή του, με λεπτό στρώμα χρυσού, ροζ χρυσού ή πλατίνας.

Όπως και με κάθε τι το οποίο δέχεται επίστρωση, έτσι και τα κοσμήματα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, προκειμένου να επιβραδυνθεί η φθορά στο χρώμα τους.

Οι κρέμες περιποίσης χεριών/σώματος, τα ενυδατικά λάδια, το μπάνιο στη θάλασσα, το πλύσιμο των πιάτων, το χλώριο της πισίνας, όλα περιέχουν (χημικά και μη) στοιχεία τα οποία μπορούν να διαβρώσουν την επίστρωση του κοσμήματός σας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να τα αφαιρείτε όταν πρόκειται να κάνετε κάτι από τα παραπάνω.

Αντίστοιχα, τα ασημένια κοσμήματα με τον καιρό παρουσιάζουν φυσική φθορά η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μαυρίζουν. Ευτυχώς όμως η φθορά αυτή, είναι εύκολο να διορθωθεί και τα κοσμήματά σας να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή, αν τα περάσετε με ένα μαλακό πανάκι και ειδική κρέμα καθαρισμού, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε στο εμπόριο.

Είτε τα φοράμε συνέχεια, είτε πιο σπάνια η φροντίδα των κοσμημάτων σας, πρέπει να είναι συνεχής. Φυλάξτε τα σε μπιζουτιέρα, μέσα σε βελούδινες θήκες ή στο υφασμάτινο πουγκί με το οποίο τα αγοράσατε. Προστατέψτε τα όσο καλύτερα μπορείτε για να μπορείτε να τα χαίρεστε για πολύ καιρό!

3rdfloor_logo-eleni-small