Η ιστορία μας

Η 3rd Floor ιδρύεται το καλοκαίρι του 2013 από την Ελένη Παπασταύρου. Οι φίλοι της, μέχρι τότε ευτυχείς αποδέκτες των χειροποίητων δώρων της, την παρότρυναν να το κάνει. Η απόφαση δεν άργησε να ληφθεί, καθώς εκτός από δημιουργικότητα διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έτσι λοιπόν, ήξερε ακριβώς πως έπρεπε να κινηθεί. Τον Αύγουστο του 2013, λοιπόν, σε μια Αθήνα άδεια, με τους φίλους της να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, η Ελένη έμεινε πίσω. Ηταν έτοιμη να δώσει πνοή σε κάτι καινούργιο! Κάποια τηλέφωνα σε φίλους καταξιωμένους κι αγαπημένους, οι οποίοι κι έμελλε να αποτελέσουν την ομάδα της, αμέτρητες επισκέψεις σε διάφορους χώρους, την οδήγησαν στον τρίτο όροφο ενός παλιού κτιρίου και… κάπως έτσι η ιστορία ξεκινά να εκτυλίσσεται…

Η 3rd Floor είναι αφιερωμένη στην ανεξάρτητη, δυναμική, τολμηρή αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη γυναίκα, που δεν φοβάται να εκφράσει αυτό που είναι. Κάθε συλλογή και μια δημιουργική έκφραση της μοναδικότητάς της. Κάθε κόσμημα, αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που έχει δημιουργηθεί από γήινα μέταλλα και ημιπολύτιμους λίθους, από καθαρές γραμμές και διαχρονικά κομψή απλότητα.

Στην 3rd Floor, δεν παύουμε ποτέ να δουλεύουμε, να δημιουργούμε αλλά και να μαθαίνουμε. Δεν κάνουμε σχέδια για το μέλλον, θέτουμε όμως στόχους. Κυριότερος όλων, να μη χάσουμε ποτέ την όρεξή μας για δουλειά και το πάθος μας για δημουργία. Στόχος μας, είναι να καταφέρνουμε πάντα να σχεδιάζουμε κάτι το διαφορετικό. Κοσμήματα φτιαγμένα με πραγματικό μεράκι και αμέριστη αγάπη, τα οποία θα μας οδηγούν κάθε φορά κι ένα βήμα παραπάνω.

Σε κάθε καινούργια συλλογή, στο εργαστήριό μας επικρατεί ο αέρας της δημιουργίας! Η μυρωδιά των υλικών ανακατεύεται με τον ενθουσιασμό μας για το καινούργιο που έρχεται. Ο κόπος, ή ακόμη και η απογοήτευση όταν κάποιο σχέδιο δεν πετυχαίνει όπως θα θέλαμε, δεν μας πτοούν αφού το τελικό αποτέλεσμα, πάντα μας αποζημιώνει!

Είμαστε η ομάδα της 3rd Floor, στον τρίτο όροφο, και μας αρέσει να δημιουργούμε όμορφα πράγματα.. Η ιστορία μας συνεχίζεται…

Καλώς ήρθατε στη 3rd Floor!

Η φιλοσοφία μας

Η 3rd Floor γεννήθηκε μέσα από την ασυμβίβαστη προσωπικότητα της δημιουργού του, Ελένης Παπασταύρου. Η ασίγαστη δημιουργικότητά της, έδωσε μορφή σε γήινα υλικά και μέταλλα. Στις δημιουργίες της , το ακατέργαστο συναντά την κομψότητα, ο δυναμισμός συναντά τη λεπτότητα και η ελευθερία μεταμορφώνεται σε γεωμετρική λογική.

Η Ελένη σχεδιάζει παρατηρώντας τη γεωμετρία στην καθημερινότητα δίνοντας ψυχή σε μέταλλα και υλικά με γήινη δύναμη. Η, σχεδόν αρχιτεκτονική, προσέγγισή της, προσδίδει  στα έργα της, απλότητα, αμεσότητα και νεανική αυθαιρεσία. Κάτι που είναι ευκρινές τόσο στη γραμμή όσο και στο συνδυασμό των υλικών που χρησιμοποιεί. Η τέχνη της είναι ανατρεπτική και ανέμελη, ελεύθερη και ανεπιτήδευτη. Ακριβώς όπως και η προσωπικότητα όσων την επιλέγουν.

Απευθύνεται σε όσους αισθάνονται κάθε στιγμή την ανάγκη να είναι ο εαυτός τους. Σε όσους νοιώθουν την ελευθερία να είναι αληθινοί. Σε όσους δεν φοβούνται να ζήσουν τη στιγμή και να ρισκάρουν. Η γυναίκα 3rd Floor σε κερδίζει με το δυναμισμό, την ενεργητικότητα και τη διάθεση της να είναι μέσα σε όλα.  Στοιχεία που εξισορροπούνται αρμονικά, με τη διακριτική κομψότητα και το απαράμιλλο στυλ της.

Η Ομάδα

eleni papastavrou 3rdfloor jewels Meet The Team

Ελένη Παπασταύρου - Σχεδιάστρια

“Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου”.

Το παραπάνω ρητό είναι ακριβώς αυτό που με εκφράζει απόλυτα. Γεννημένη στην Αθήνα, έμαθα να αγαπώ τη μόδα και κάθε τι συνυφασμένο με αυτή, όταν σε πολύ μικρή ηλικία η μητέρα μου, μοδίστρα στο επάγγελμα, με «μύησε» στο μαγικό κόσμο της δημιουργίας. Αγαπώ, επίσης, τις προκλήσεις, τις προσκλήσεις, τους φίλους μου, το σκύλο μου και τα μακρυνά ταξίδια. Ταξίδια που πολλές φορές μέλλουν να αλλάξουν τη ζωή σου… όπως άλλαξε και η δική μου, μετά από ένα (10ετές) ταξίδι στην Κένυα! Αλλού ξεκινάει όμως κανείς κι αλλού η ζωή τον πάει. Ε, κάπως έτσι έγινε και μ΄εμένα. Αν και το επαγγελματικό πλάνο της παραμονής μου εκεί, ήταν προκαθορισμένο, η γνωριμία και η συναναστροφή με τους Μασαϊ και τους Κικούγιου άλλαξε τα πάντα! Ασπάστηκα το πιστεύω τους ότι το μυστικό της ευτυχίας είναι να μπορείς να δουλέψεις με τα χέρια σου και δε χρειάστηκε πολύ σκέψη για να αλλάξω πορεία… Επάνω σε ένα χειροποίητο, ξύλινο τραπέζι, δίπλα σε ανθρώπους που ζούσαν από αυτά που έφτιαχναν τα χέρια τους, έφτιαξα το πρώτο μου κόσμημα!…Έκτοτε δε σταμάτησα ποτέ, μέχρι που το καλοκαίρι του  2013 αποφάσισα να ιδρύσω τη 3rd Floor. Από εκείνη την ημέρα, δεν δουλεύω αλλά κάνω αυτό που αγαπώ και η ζωή μου έχει αλλάξει 100%. Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που αγαπάτε τη  3rd floor και φυσικά ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα μου.

stella sibley 3rdfloor Meet The Team

Στέλλα Σίμπλεη - Υπεύθυνη Επικοινωνίας

«Μην επιτρέψεις σε κανέναν να ορίσει την αξία σου»

Eίμαι η Στέλλα. Γεννημένη στην Αμερική από Ελληνίδα μητέρα και Τζαμαϊκανό πατέρα, μεγάλωσα με μητρική μου γλώσσα, τόσο τα Ελληνικά όσο και τα Αγγλικά.
Όνειρό μου, ήταν να γίνω δικηγόρος. Το να ρητορεύω σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου όλοι κρέμονται από τα χείλη μου, φάνταζε το πιο υπέροχο επάγγελμα του κόσμου. Μέχρι που, στα 18 μου, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν και πιο δημιουργικοί τρόποι έκφρασης.
Σπουδές Marketing/Δημοσίων Σχέσεων μου εξασφάλισαν πολυετή «θητεία» στο χώρο της διαφήμισης. Εν συνεχεία δούλεψα ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας για μεγάλη εταιρεία μουσικών παραγωγών. Σήμερα, είμαι εδώ! Υπεύθυνη Επικοινωνίας της 3rd Floor. Μια θέση που με τιμά ιδιαίτερα, καθώς η πρόταση ανάληψής της έγινε από κάποια την γνωρίζω πρωτίστως, ως φίλη. Την Ελένη, ιδρύτρια και Head Designer της 3rd Floor. Μια θέση πρόκληση αφού η πένα μου, είτε γράφει Δελτία Τύπου, είτε επιμελείται αφιερώματα σε περιοδικά, πρέπει να φέρει την ίδια δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τα κοσμήματά μας!

Κωνσταντίνος Σαμιώτης-Τεχνiτης

“Μπορείς να μιμηθείς το αποτέλεσμα, όχι όμως τη δημιουργικότητα πίσω από αυτό

Είμαι ο Κώστας. Σαν παιδί η μεγάλη μου αγάπη ήταν τα αυτοκίνητα.  Συγκεκριμένα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός!Η ταχύτητα και η αδρεναλίνη ήταν κάτι που με ενθουσίαζε πραγματικά.Μέχρι, που κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι δίχως σασπένς ή ίχνος αδρεναλίνης, με κέρδισε ολότελα!

Τι ήταν αυτό; Η τέχνη του κοσμήματος! Στην αρχή ως βοηθός σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοϊας.
Μετέπειτα και για 24 χρόνια, ως τεχνίτης σε εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων, όπου έμαθα όχι μόνο να δουλεύω το χρυσό και τα μέταλλα
αλλά και την αληθινή τέχνη και τεχνική του χειροποίητου
Σήμερα, με βρίσκεις εδώ. Στο εργαστήριο της 3rd Floor.
Μέλος μιας δεμένης και απόλυτα δημιουργικής ομάδας, η οποία έχει έναν μοναδικό τρόπο να ορίζει εκ νέου, την τέχνη του χειροποίητου κόσμηματος!
Και δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος!

3rdfloor konstantinos
3rdfloor isavella tsimara

Ισαβέλλα Τσιμάρα -Τεχνίτρια

“Η δημιουργικότητα δεν είναι χόμπυ, αλλά τρόπος ζωής.”

Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα όμως στην Κεφαλονιά, απ’ όπου και κατάγομαι.
Αν και φοιτήτρια, επί πτυχίω, Πολιτικού Μηχανικού η αγάπη μου για το χειροποίητο κόσμημα,
με ώθησε σε παράλληλες σπουδές «Τεχνικής και Σχεδιασμού Χειροποίητου Κοσμήματος».
Μια αγάπη που ως φαίνεται «συνοδευτόταν» και από τύχη καθώς από απόφοιτη σχολής, βρίσκομαι σήμερα ενεργό μέλος της ομάδας της 3rd Floor!
Mιας άρτια καταρτισμένης ομάδας, το μεράκι και το πάθος της οποίας, είναι για μένα ένα ακόμη πτυχίο!